середу, 20 липня 2011 р.

Про козаків-характерників

       У таборі "Козацька фортеця" пощастило почути історію про козаків-характерників. Дивовижні речі про них розповідають. Ці люди були воїнами-монахами, знахарями, чаклунами.
       В Україні козаки-воїни, національні герої, яскраві, неординарні та несамовиті. За однією з версій виникнення козацтва вони нащадки волхвів, що втекли на Хортицю від переслідувань князя Володимира.
Козаки створили особливу техніку бою, яка називається «СПАС». Це бойова магія, заснована на замовляннях, молитвах, лікуванні та психологічному впливі на ворогів. Козаки, що досконало володіють СПАСом і називаються характерниками.
«Характерництво» походить від сильного характеру, волі та незвичних талантів. Всі гетьмани чи отаманами були характерниками: Дмитро Вишневецький, Петро Сагайдачний, Іван Богун, Іван Сірко, Максим Кривоніс та інші. Характерники вміли зупиняти кулі, наводити на ворогів морок, підкорювали погоду. Отамани-характерники передбачали результат бою, спостерігати за ворогом на великих відстанях.
І досі продовжують вивчати історичні факти, які підтверджують надлюдські можливості козаків-характерників.

Літні наметові табори

Закінчилися зміни ЛНТ "Витоки" у Черкаській області та СНТ "Козацька фортеця" у Чернігівській області. Крім змістовного відпочинку нам пощастило зібрати величезну кількість матеріалу для наукових робіт. Відео та фотоматеріали, чималий гербарій, описи та інформація від місцевих жителів. Дякую всім помічникам-науковцям за допомогу.