неділю, 17 квітня 2011 р.

2011 рік - Міжнародний рік лісів

ООН оголосила 2011 рік  Міжнародним роком лісів.
З метою просування сталого управління і збереження лісових ресурсів Генеральна Асамблея ООН 20 грудня 2006 оголосила 2011 рік Міжнародним роком лісів.
Ліси відіграють важливу роль у світовій економіці, забезпечуючи доходи 1600 млн. жителів нашої планети. Цінність лісів зводиться не тільки до економічних вигод: лісові ландшафти забезпечують важливі соціальні та культурні ресурси, на них ґрунтується традиційний уклад життя багатьох корінних народів.
      Ліси відіграють виключно важливу роль у збереженні біологічного різноманіття та пом'якшення впливу кліматичних змін. Ліси називають "Легенями планети": вони поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень. Ліс - середовище проживання приблизно 3/4 всіх видів рослин, тварин і грибів, що існують на нашій планеті. Ліс - частина культурно-історичного середовища, під впливом якої формуються культура і звичаї цілих народів, ліс - джерело роботи та матеріального благополуччя значної частини населення. Ліс служить джерелом деревини і продуктів її переробки, харчових і лікарських ресурсів та інших матеріальних цінностей.

1 коментар: